2009. március 12., csütörtök

CIVILIZÁLT TÁPLÁLKOZÁS?

Bizonyított tény, hogy a következő generációkba átörökítjük nyavajáinkat, civilizációs táplálkozási szokásaink által. Így egyre fiatalabb korban jelentkeznek a degenerációs folyamatok.
Épp ezért nézzünk szét otthon mivel is etetjük szeretteinket és magunkat!
Felteszek néhány találós kérdést:
Mi ez? - részben gabonából készül, habos, fehér, az E számok mellett tartalmaz gyúrhatóság elősegítőt, ragadás-gátlót, emulgátort, kelésgyorsítót, aromát, állományjavítót. Ez a kenyér.
Mi ez?- marhafaggyú, valamilyen olajos mag. Hiányoznak belőle a vitaminok, ásványi sók, természetes antioxidánsok. Viszont a kenhetőség érdekében hidrogénezik, így transzzsírsavak keletkeznek, végül konzisztencia javítás céljából átészterezik. Végül mesterséges vitaminokkal, aromákkal, emulgálják. Ez a margarin.
Sajnos lehetne a sort folytatni. Kérem, mielőtt a kosárba teszik az árút tüzetesen olvassák el az apró betűs részt és ezután döntsenek!

Nincsenek megjegyzések: