
A teljesség igénye nélkül ajánlok néhány csírafélét, azok jótékony hatásait ismertetve:
Bio vöröshagyma csíra: természetes antibiotikum, minden gombának, penészesedésnek ellenáll, kiűzi a kórokozókat a belekből, vírusölő, gombaölő, gyógyítja a náthát.
Bio retek csíra: hasonlóan a vöröshagymához, természetes antibiotikum, tisztítja a légzőszervet, nyálkahártyát, a bélflóra szereti a retek anyagait, rothadás gátló, antiszeptikus hatású, magas foszfortartalmú, vizelethajtó tulajdonsággal bír.
Bio mustár csíra:- epe- májbántalmakra, emésztési panaszok, isiázra, élénkíti a vérkeringést a retek csírához hasonlóan borogatásra is használható.
Bio repce csíra: omega 3-és 6 zsírsavakat tartalmaz, melyek nélkül nem lehetünk egészségesek, javítja a szem hajszálereinek vérellátását, az agy táplálékául szolgál,depresszió, izületi gyulladás megelőző.
Bio brokkoli csíra: vegyületeiben a legerősebb zöldségfélék közé tartozik, a legnagyobb mennyiségben tartalmazza a vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat.
Bio búza csíra: gátolja a rákos sejtek életben maradását, tisztítja a májat, erősíti az a idegrendszert, potencianövelő, csökkenti a radioaktív sugárterhelést.
Bio lucerna (alf-alf) csíra: magas mangántartalma miatt csökkenti a vércukorszintet, segít izületi gyulladásnál, reumánál, gyomorfekélynél,csodálatos ösztrogén hatású, B12-t tartalmaz,így megelőzi a vérrög kialakulását.
A téli „zöldszegény” időszakban kiváltképp ajánlatos fogyasztani, de az ünnepek alatt szerzett gyomorrontást is ezekkel a legegyszerűbb növénykékkel lehet hamar kikúrálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése